Vprašajte nas Prva stran

Rješenja za zgrade

Za optimalan rad energije i ostalih tehničkih sustava u modernim zgradama pažljivo dizajniran sustav kontrole je potreban za pružanje visokog komfora, energetski učinkovit rad i sigurnost. Metronikovo integrirano rješenje za automatizaciju zgrada se temelji na velikom iskustvu i znanju Metronikovih inženjera te na pouzdanoj opremi vodećih proizvođača komponenata za automatizaciju.

Automatizacija i računalni nadzor energetskih sustava, klimatizacije i ventilacije

Metronik sustavi automatizacije zgrada pružaju energetski učinkovit rad HVAC, optimalne uvjete i lakše održavanje tehničkih sustava u zgradi.

Nadzor životnih uvjeta u zgradi

Metronik sustavi automatizacije osiguravaju optimalne uvjete za korisnike zgrade, najveći komfor i sigurnost.

Integracija automatizacije u zgradarstvu, kontrola pristupa, video nadzor, sigurnost od požara, HVAC kontrola u integriranom kontrolnom sustavu

Metronik pruža izgradnju održavanja s najvišim upravljanjem i alatima za održavnja, potpunu kontrolu alarimam i otkrivanje neobičnih događaja, bolje razumijevanje analitike funkcionalnosti zgrade.

Upravljanje energijom u zgradama

Metronik nudi potpuna IT rješenja za energiju i nadzora troškova, alarmiranje, sustavno vrednovanje zgrada i / ili odjela
Opširnije

Rješenja za zgrade

infoU našim rješenjima prisežemo na optimalnu funkcionalnost i važnost integracija, a da pri tome ne zanemarujemo udobnost, racionalnost uporabe energije i sigurnosti.

Otvorne i suvremene tehnologije, koje koristimo, omogućavaju na da u cjelovite nadzorne sustave, uključujemo podatke i informacije iz svi relevantnih uređaja i sustava, te tako korisnicima osiguravamo visku dodanu vrijednost. Kod toga pak neprestano pazimo da ne dođe do pretjerivanja kod korištenja visokih tehnologija, jer to može na duži rok ugroziti pozitivne učinke automatizacije u zgradama.

U većim i kompleksnijim zgradama je potreba za integraciju različitih sustava to veća. Visoke funkcionalne zahtjeve, velike fizičke udaljenosti i kompleksnost prostora, zahtijevaju korištenje tehnološki najzahtjevnijih rješenja, koja već na sistemskom nivou integriraju automatizaciju energetskih sustava, klimatizacije i ventilacije sa kontrolom pristupa, video nadzorom te sigurnosni i protupožarnim sustavima. Samo integracija na sistemskom nivou omogućava dovoljno visok nivo fleksibilnosti, sigurnosti i funkcionalne inteligencije, te izvedljivosti u razumnom roku.

 

terme-lasko

 

 

Metronik se odaziva na zahtjeve tržišta u suradnji sa vodećim svjetskim proizvođačima rješenja za automatizaciju zgrada Honeywell i kod korisnika na slovenskom tržištu uvodi svjetski priznato rješenje EBI (engl. Enterprise Building Integrator). EBI važi za trenutno najbolje funkcionalno, cjelovito i fleksibilno rješenje za zgrade na svijetu, koji korisnicima donosi najveću dodanu vrijednost ulaganja u automatizaciju i informatizaciju zgrada.

Osim izvođenja automatizacije i informatizacije zgrada, Metronik nudi i cjelovitu IT potporu energetskom managementu –MePIS Energy. On sadrži sve funkcije, koje su potrebne za učinkoviti i trajni energetski management u zgradama.

MePIS Energy je modularni informacijski sustav, kojeg odlikuje visoka funkcionalnost, ugodno korisničko sučelje i dobre analitičke mogućnosti. U sustav je integriran inteligentni procesni historian i komponente vodećeg svjetskog proizvođača za upravljanjem proizvodnim procesima – GE Intelligent Platforms.

Opširnije…

ZGRADE U KOJIMA SMO PRISUTNI

Svoja rješenja uvodimo u hotelskim objektima, poslovnim zgradama, trgovačkim centrima, zdravstvenim ustanovama, termalinim parkovima, bolnicama i zahtjevnijim stambenim objektima.

NOVOSTI

Datum: 04.01.2017

Poduzeće GE Digital izdalo je četvrtu generaciju HMI/SCADAsustava (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Opširnije

ZAŠTO VJERUJEMO METRONIKU

U 25 godina smo uspješno završili preko 1000 projekata u automatizaciji i proizvodnji informacijskih sustava.

Metronikove projektne ekipe sadrže više od 70 inženjerskih stručnjaka za automatizaciju i informacijske sustave.

Pomogli smo mnogim korisnicima u industriji da smanje potrošnju i povećaju djelotvornost izvođenja svoje proizvodnje.