Vprašajte nas Prva stran

Nova generacija HMI/SCADA sustava proizvođača GE Digital

Poduzeće GE Digital izdalo je četvrtu generaciju HMI/SCADAsustava (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Opširnije

MePIS Energy Buildings 1.7 – nova verzija programske opreme

Za uspješnu provedbu mjera štednje energije, te provođenje energetskog managementa u zgradama, moramo prije svega prepoznati izvorni nivo potrošnje energije, za što trebamo adekvatnu informacijsku podršku sa bazom podataka i učinkovitim suvremenim analitičkim alatima.

Opširnije

Farmaceutska industrija

 

krka

 

Metronik je u proizvodnim pogonima Krke od 1991 do danas izveo više od 150 projekata automatizacije i računalnog nadzora proizvodnje i energetike. Sustave za automatizacijo ugradili smo u svim pogonima Krke u Novom mestu, Šentjerneju, Ljutomeru, te u Hrvatskoj i u Rusiji.

Sa Metronikovim rješenjima je izvedena automatizacija i računalni nadzor sustava za klimatizaciju i prozračivanje proizvodnih i čistih prostora, sustava za energetiku, proizvodnju farmaceutskih proizvoda, pakiranja, kemijske sinteze (API), itd. Od 2003 i dalje u Krki uvodimo i proizvodni informacijski sustav koji omogućava svladavanje zastoja i mjerenje učinkovitosti proizvodnje (OEE). Kod izvođenja projekata u potpunosti slijedimo regulatorne zahtjeve za farmaceutsku industriju (GMP, GAMP, 21CFR Part11).

Za osiguranje računalnog nadzora proizvodnje u Krki je ugrađeno više od 300 Fix/iFix SCADA nadzornih stanica sa više od 50.000 signala. Za automatizaciju energetike i čistih prostora koristi se više od 150 upravljačkih jedinica OPTO 22 sa 15.000 I/O signala. Krka koristi i Proficy Historian, Batch Execution in Proficy Plant Application programsku opremu proizvođača GE Intelligent Platforms. 


 

Lek

 

Od 1991 godine Metronik je u Leku izveo više od 130 projekata automatizacije i računalnog nadzora nad procesima na svim Lekovim lokaciama, kao Ljubljana, Mengeš, Prevalje, Lendava, Poljska i Skopje.

Uz automatizaciju pomoćnih procesa ( klimatizacija, prozračivanje, rješenja za nadzor nad čistimi prostorima, te nadzor energetike) Metronik je izveo mnogobrojne projekte na području kemijskih sinteza, farmaceutske tehnologije i šaržno usmjerenih kemijskih procesa, te rješenja za detekciju i klasifikaciju zastoja te povećanje učinkovitosti proizvodnje.

Kod izvedbe projekata koristili smo najsuvremenije standarde i regulatorne zahtjeve farmaceutske industrije (GMP, GAMP, 21CFR Part11). U Leku automatizaciju vodi više od 100 Fix/iFix SCADA nadzornih stanica, 70 upravljačkih jedinica OPTO 22 i 55 jedinica General Electric sa više od 15.000 I/O signala. Lek za nadzor proizvodnje koristi također programsku opremu GE Intelligent Platforms Proficy Historian i Proficy Plant Application, te perifernu opremu proizvođača Honeywell i Vaisala.


 

PLIVA_logo_CMYK

 

Metronik je u Plivi, članici grupe TEVA, izveo više od 10 projekata, godine 2009 i 2010 izveli smo obnovu automatizacije i računalnog vođenja kemijske sinteze strateškog pogona – Azitromicin. Metronikov sustav šaržnoga vođenja i računalnog nadzora proizvodnje temelji se na najsuvremenijim principima svjeske prakse te je potpuno usklađen sa međunarodnim standardima na području šaržne automatizacije (GAMP5, 21CFR Part 11 i ISA S88.01). Susatv vođenja i nadzora šaržnog procesa, uključujući recepturne i izvještajne sustave, temelji se na programskoj opremi iBatch, iHistorian i iFIX SCADA proizvođača GE Intelligent Platforms. Sustav automatike, regulacije i upravljanja izveden je na standardnim industrijskim upravljačkim jedinicama Siemens S7-400.

U okviru različnih projekata, u Plivi smo instalirali više 25 iFix operativnih stanica sa više od 25.000 signala, te upravlajčke jedinice GE PAC RC3i, GE VersaMax , Simatic S7-400 i Simatic S7-300


Drugi korisnici

 

Belupo (Hrvatska)
Bosnalijek (BiH)
Fitofarm (Makedonija)
Galafarm (Makedonija)
Habit Pharm (Crna gora)
Institut Vinča (Srbija)
JGL (Hrvatska)
Pharmaswiss (Srbija)
Pliva (Hrvatska)
Protek (Rusija)
Razvitak (Hrvatska)
Sandoz (Poljska)
Veterina (Hrvatska)

 

 

NOVOSTI

Datum: 04.01.2017

Poduzeće GE Digital izdalo je četvrtu generaciju HMI/SCADAsustava (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Opširnije

ZAŠTO VJERUJEMO METRONIKU

U 25 godina smo uspješno završili preko 1000 projekata u automatizaciji i proizvodnji informacijskih sustava.

Metronikove projektne ekipe sadrže više od 70 inženjerskih stručnjaka za automatizaciju i informacijske sustave.

Pomogli smo mnogim korisnicima u industriji da smanje potrošnju i povećaju djelotvornost izvođenja svoje proizvodnje.