Vprašajte nas Prva stran

Nova generacija HMI/SCADA sustava proizvođača GE Digital

Poduzeće GE Digital izdalo je četvrtu generaciju HMI/SCADAsustava (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Opširnije

MePIS Energy Buildings 1.7 – nova verzija programske opreme

Za uspješnu provedbu mjera štednje energije, te provođenje energetskog managementa u zgradama, moramo prije svega prepoznati izvorni nivo potrošnje energije, za što trebamo adekvatnu informacijsku podršku sa bazom podataka i učinkovitim suvremenim analitičkim alatima.

Opširnije

Vacon

Frekventni pretvarači

vacon_logoFinski Vacon spada među vodeće priozvođače frekventnih pretvarača, namijenjenih upravljanju indukcijskim kaveznim motorima. Njihove proizvode odlikuje robustnost, jednostavnost korištenja, modularnost i izuzetno male dimenzije. Vrijedosti koje su moto u Vaconu su vrhunska kvaliteta, briga za korisnika i okolinu, brza i učinkovita distribucija te kvalitetan servis. Od osnivanja godine 1993 pa do danas firam bilježi strmi rast i zauzima značajan tržišni udio mjerljiv sa vodećim svjetskim proizvođačima 

 

Vacon 100

vacon100_photoNova serija frekvenrtih pretvarača Vacon 100 je namijenjena širokom spektru zahtjevnijih industrijskih aplikacija, kod kojih je potrebno osigurati konstantne snage i momente. Vacon 100 se isporučuje za snage od 1.1 do 630 kW (400V) u kučištu IP21 i IP54 te ima lakirane tiskane krugove sa elektroničkim elementima, što omogućava ugradnju u okoliš sa velikim stupnjem kondenzata. Standardno su ugrađeni kartica I/O signala , RS485 i Ethernet sučelje, a moguće je proširenje sa tri dodatne I/O ili komunikacijske kartice. Ugrađene su također brojne specijalne funkcije za namjenske aplikacije. Ugrađena PLC funkcionalnost, uz korištenje IEC61131-1 programskih jezika, omogućava jednostavno programiranje dodatnih funkcija.

Više informacija o proizvodu.

Vacon 100 HVAC – na pameten način do smanjenja CO2 emisija

vacon100hvacSerija Vacon 100 HVAC namijenjena je aplikacijama grijanja, hlađenja i klimatizacije, na području automatizacije u zgradama. Dobavljiv je u rasponu snaga od 1.1kW do 160kW u kučištu IP21 i IP54. Pretvarači serije Vacon 100 HVAC udovoljavaju strogim zahtjevima i standardima u automatizaciji zgrada. Odlikuje jih jenostavna instalacija, dugotrajan efikasan rad bez ispada i brz povrat uloženih sredstava. Vacon 100 HVAC frekventni pretvarači su prikladni za aplikacije upravljanja, ventilatora i kompresora. Osim ugrađenog ethernet i Modbus protokola podupire komunikacijske protokole za područje zgrada (LON, BACNE…)

Više informacija o proizvodu.

Vacon 100 FLOW

VACON-100-FLOWVacon 100 FLOW je najnoviji frekventni pretvarač u seriji, namijenjen upravljanju pumpama i ventilatorima u industriji, automatizaciji zgrada, te u sustavima za pitke i otpadne vode. Vacon 100 FLOW ujedinjuje glavne funkcionalnosti modela Vacon 100 sa dodatnim, namjenski razvijenim funkcijama. Nova serija Vacon 100 FLOW isporučuje s e u rasponu snage od 1.1 do 630 kW (400V) u IP21 ili IP54izvedbi.

Ugrađene aplikacije kao što su PID, HVAC, Multipump, imaju već pripremljene setove parametara za jednostavnije parametriranje i pokretanje. Grafički ekran omogućava praćenje 9 vrijednosti istovremeno, kao i grafički prikaz dva signala. Osim standardnih ulazno-izlaznih signala, na raspolaganju je širok izbor kartica za proširenje, koje ispunjavaju želje i najzahtjevnijih korisnika.

Vacon 100 FLOW ima već ugrađena sučelja RS485 i Ethernet, a sa dodatnim komunikacijskim karticama možemo koristiti sve aktualne komunikacijske protokole (Modbus RTU, Profibus, LonWorks, Modbus TCP, Profinet, BACNet, CAN…) što omogućava jednostavnu integraciju u sve sustave automatizacije.

Više informacija o proizvodu.

Vacon 100 X

vacon100xSerija VACON 100 X, koja je namijenjena korištenju u vrlo agresivnoj atmosferi ( voda , prašina, vibracije, agresivni spojevi) isporučuje se u kučištu stupnja zaštite IP66 a isporučuje se za snage do 30 kW. Ugrađeni napredni algoritmi vođenja osiguravaju precizno upravljanje procesima. Ugrađena PLC funkcionalnost omogućava kompleksno upravljanje motorima. Vacon 100 X predstavlja idealno rješenje za zahtjevne aplikacije vođenje strojeva, transportnih naprava, pumpi, ventilatora, te u aplikacijama gdje su prisutne visoke vibracije.

Više informacija o proizvodu.

Vacon 10

vacon_10Vacon 10 je kompaktan frekventni pretvarač za područje snaga od 0.25 kW do 5.5 kW. Vacon 10 je po dimenzijama među najmanjim frekventnim pretvaračima na tržištu. Konstruiran je na temelju analiza zahtjeva korisnika za fleksibilnošću i kompaktnošću. Njegova koncepcija omogućava integraciju frekventnog pretvarača u različite okoline. Zbog fleksibilne koncepcije, malih dimanzija i prihvatljive cijene, posebno je prikladan za OEM proizvođače strojeva.

Više informacija o proizvodu.

Vacon 20

vacon20Kompaktni frekventni pretvarači serije Vacon 20 , koji se isporučuju za snage od 0,25 kW do 18,5 kW osim uobičajenih funkcija posjeduje i dodatnu PLC funkcionalnost, što daje posebnu fleksibilnost koja omogućava kompleksnije vođenje strojeva. Pretvarači Vacon 20 su idelani za upravljanje pumpama, ventilatorima, tekućim vrpcama, strojevima za pakiranje i pranje.

Više informacija o proizvodu.

Vacon 20 X

vacon_20xFrekventni pretvarači Vacon 20 X su ugrađeni u P66 kučište, što omogućava optimalnu zaštitu pred vanjskim utjecajima okoline ( prašina, voda). Isporučuju se za snage od 7 5kW do 7,5kW sa standardnom funkcionalnošću i mnogim dodatnim opcijama. Opcija već ugrađene glavne sklopke u kučište frekventnog pretvarača, predstavlja znatnu uštedu u troškovima instalacije. Vacon 20 X frekventni pretvarači su idealni za korištenje na otvorenom, te za decentralizirane aplikacije.

Više informacija o proizvodu.

Vacon NXL

vaconnxl

Frekventne pretvarače standardne serije NXL odlikuju male dimenzije i jednostavnost u korištenju. Prilkladni su za industrijske aplikacije ventilacije, klimatizacije, te u toplinskim stanicama. Za cjelokupno područje snage 0.75 kW do 30 kW su dobavljivi izvedbi IP 21 IP 54. Parametriranje se može vršiti preko alfanumeričkog panela ili pomoću PC računala. Mogu se upravljati po U/f ili po vektorskoj karakteristici otvorene petlje. Svi potrebni RFI filtri i kočioni sklopovi su integrirani u kučišta NXL frekventnih pretvarača.

Više informacija o proizvodu.

Vacon NXS

vacon-nxs

Serija NXS je namijenjena za aplikacije koje zahtijevaju veću mogućnost za proširenje ulazno/izlaznih signala, za snage do 560 kW i napon napajanja 208-690 V. Jednostavnost parametriranja frekventnih pretvarača Vacon NXS omogućavaju pregledni paneli sa grafičkim prikazim. Serija NXS nudi pet mjesta za proširenje opcijskim I/O karticama, te module za najčešće komunikacijske protokole . Frekventne pretvarače možemo se upravljati po U/f ili po vektorskoj karakteristici otvorene petlje. Također je omogućeno parametriranje i dijagnostika preko serijske komunikacije. Serija Vacon NXS je odličan izbor za zahtjevnija područja u industriji. Isporučuju se u izvedbi IP 21 i IP 54, a u sve su ugrađeni visoko učinkoviti EMC filtri, što omogućava ugradnju pretvarača u različite okoline. 

Više informacija o proizvodu.

Vacon NXP

vacon-nxp

Frekventni pretvarači serije NXP isporučuju se do snage od 3200 kW, a namijenjeni su aplikacijama koje traže visku robustnost , dinamičan odziv i visoku preciznost upravljanja brzinom. Omogućavaju vektorsko upravljanje zatvorene petlje i potpun nadzor obrtnog momenta, kod iznimno malih ili nultih brzina. Osim sustava mjerenja struja, koji se koristi i kod pretvarača NXS, pretvarači serije NXP imaju i mogućnost nadzora i korištenja dodatnih povratnih informacija od strane motora. U tu svrhu je ugrađen i moćan mikroprocesor.

Više informacija o proizvodu.

Vacon NXP – vodeno hlađenje

NXP_liquid

Frekventni pretvarači Vacon NXP – vodom hlađeni su najmanji vodom hlađeni AC pogoni na tržištu. Prikladni su za korištenje u aplikacijama gdje je skučen ugradbeni prostor – npr. brodogradnja.

Isporučuju se za snage od 5.5 kW do 5300 kW i napone od 380 do 690 VAC. Također su pogodni za korištenje u industrijskim procesima, papirane, rudnici i željeznice.

Više informacija o proizvodu.

NOVOSTI

Datum: 04.01.2017

Poduzeće GE Digital izdalo je četvrtu generaciju HMI/SCADAsustava (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Opširnije

ZAŠTO VJERUJEMO METRONIKU

U 25 godina smo uspješno završili preko 1000 projekata u automatizaciji i proizvodnji informacijskih sustava.

Metronikove projektne ekipe sadrže više od 70 inženjerskih stručnjaka za automatizaciju i informacijske sustave.

Pomogli smo mnogim korisnicima u industriji da smanje potrošnju i povećaju djelotvornost izvođenja svoje proizvodnje.