Vprašajte nas Prva stran

Nova generacija HMI/SCADA sustava proizvođača GE Digital

Poduzeće GE Digital izdalo je četvrtu generaciju HMI/SCADAsustava (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Opširnije

MePIS Energy Buildings 1.7 – nova verzija programske opreme

Za uspješnu provedbu mjera štednje energije, te provođenje energetskog managementa u zgradama, moramo prije svega prepoznati izvorni nivo potrošnje energije, za što trebamo adekvatnu informacijsku podršku sa bazom podataka i učinkovitim suvremenim analitičkim alatima.

Opširnije

Honeywell

Honeywell – oprema za automatizaciju zgrada 

honeywell_logoHoneywell spada među vodeće svjetske proizvođače opreme i sistemskih rješenja sa područja automatizacije zgrada i kućne automatike. Honeywellov prodajni program obuhvaća svu potrebnu opremu za izvedbu automatizacije sustava grijanja, hlađenja te ventilacije i klimatizacije, kao i druge električne i strojarske uređaje u zgradama.

Honeywell u svom izboru nudi mnogo različitih rješenja, koja je moguće prilagođavati prema potrebama objekta- – od rješenja za individualno stanovanje i kuće do integriranih rješenja za automatizaciju sustava u velikim poslovnim, trgovačkim i hotelskim objektima.

Više informacija o proizvodu.

 

 

Centraline EAGLE

eagleJe programibilni uređaj , jednostavan za programiranje, namijenjen automatizaciji sustava strojarske i elektro energetike u zgradama ( toplinske stanice, rashladne stanice, sustavi grijanja i ventilacije …). Uređaj se programira pomoću alata CARE,koji sadrži već definirane programske module za racionalno korištenje energije. Za povezivanje upravljačkog uređaja u jedinstven CNS  sustav, uređaj  sadrži različite komunikacijske protokole, kao npr. Bacnet IP, Bacnet MS/TP, Lon.  U uređaj je integriran WEB poslužitelj, koji, uz korištenje standardni pretrživača, omogućuje pristup do svih podataka na upravljačkom uređaju. Uređaj je dobavljiv u različitim izvedbama, koje se razlikuju po broju integriranih ulazno-izlaznih točaka, te komunikacijskim mogućnostima. 

Više informacija o proizvodu.

Centraline HAWK

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_786ec1abProgramabilni upravljački uređaj Hawk namijenjen je automatizaciji i integraciji svih sustava strojarske energetike i elektroenergetike u zgradama.

Uz snažnu programsku podršku za automatizaciju sustava upravljačka jedinica HAWK podupire praktički sve protokole, koji se danas koriste na području automatike zgrada (LON, Modbus RTU / TCP, BACnet IP, MSTP, EIB IP, SNMP, M-bus, Z-wave, oBiX). Zbog toga je HAWK idealno rješenje za povezivanje uređaja sa autonomnim upravljanjem (brojila toplotne energije, rashladni agregati, toplotne pumpe, automatika kotlovnica, različiti sustavi rasvjete,….), što omogućava cjelokupnu automatizaciju svih uređaja koji se ugrađuju u suvremene zgrade.

HAWK ima na svojoj procesorskoj jedinici ugrađen napredan Web poslužitelj koji omogućuje vizualizaciju sustava vođenja i nadzora već na lokalnom nivou samo preko Web tražilice. Web poslužitelj podupire sve standardne funkcije nadzornog sustava: kreiranje grafičkih prikaza, arhiviranje podataka, alarmiranje…

Više informacija o proizvodu.


Centraline LYNX

lynx

Je programibilni uređaj , jednostavan za programiranje, namijenjen aUtomatizaciji soba, te manjih sustava grijanja, hlađenja i ventilacije. Uređaj se povezuje u CNS preko Bacnet MS/TP ili Lon protokola. Upravljačka jedinica ima komunikacijsko sučelje za dvožično priključenje sobnog upravljačkog LCD modula, a koji sadrži imjerenje temperature i vlage prostoe, te omogućava  funkciju nadzora i upravljanja. Upravljački modul je estetski i ergonomski oblikovan, te ga je moguće konfigurirati u skladu sa zahtjevima korisnika. Upravljački uređaj je dobavljiv u izvedbi sa ugrađenim opcijama za  prihvat senzora tlaka i pogon  žaluzine.

Više informacija o proizvodu.

Sobni regulacijski nadzor Excel 10 (SERVAL)

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_m604a4869Excel 10 sobni nadzornici namijenjeni su automatizaciji prostora pomoću Lonworks integration i sustavom za upravljanje zgrada.

Upravljački uređaji XL10 namijenjeni automatizaciji prostora sa integracijom na nadzorni sustav. Koriste se prvenstveno za automatizaciju grijanja i hlađenja prostora u poslovnim zgradama, hotelima i bolnicama.

Integracijom na nadzorni sustav preko Lonworks protokola, omogućen je centralni nadzor parametara u prostorima te centralno postavljanje željenih temperaturnih uvjeta u pojedinom prostoru, izvođenje automatskih izmjena režima rada u prostorima s obzirom na zauzetost prostora, naredbi iz sustava prije programiranih rasporeda, te na informacije iz drugih sustava (npr. Hotelskoga informacijskoga sustava).

Ugrađeni i iskušani algoritmi vođenja omogućavaju optimalni odnos između željenog komfora i istovremenim osiguravanjem učinkovite potrošnje energije

Više informacija o proizvodu.

Excel 50 (PANTHER)

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_m53b9cce1Excel 50 upravljački sistem namijenjen upravljanju pojedinim HVAC sustavima i zgradama. Upravljanje se vrši preko lokalnih (BUS I/O modula ili distribuiranih Lonworks I/O modula.

Ovaj upravljački uređaj odlikuje pouzdanost , robusnost te širok opseg ugrađenih i testiranih aplikacijskih modula za upravljanje HVAC sustavima, koji omogućavaju optimalno vođenje.

Moguća integracija sa nadzornim sustavom preko Lonworks protokola.

Više informacija o proizvodu.

Evohome

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_m46ee1a71Evohome je novo inovativno rješenje iz Honeywella za automatizaciju sustava za grijanje u individualnim zgradama za stanovanje. Evohome sustav je opremljen moderno dizajniranom dodirnom pločom ( touch panel ) koja omogućava jednostavno postavljanje parametara.

Uz visoku razinu udobnosti koju osigurava sustav, Evohome također ima ugrađen i inteligentan, samopodešavajući algoritam vođenja što korisniku omogućava uštedu energije grijanja.

Centralna jedinica Evohome je također bežični kontroler zona s bežičnom komunikacijom prema radijatorskim pogonima i kontrolorima za zagrijanje poda. Kao takav Evohome omogućuje jednostavno instalacijsko rješenje za neovisan nadzor temperature pojedinačnih soba u kući ili stanu s mnogostrukim rasporedima.

Više informacija o proizvodu.

Excel 800 (LION)

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_m191db483Excel 800 je modularni sustav za proširivo upravljanje HVAC sustava i velikih zgrada. Sistem omogućava I O kontrolu preko lokalnih ( BUS ) ulazno / izlaznih modula ili distribuiranu kontrolu preko Lon Works I/O modula.

Ekcel 800 odlikuje pouzdanost, robusnost i širok asortiman ugrađenih i testiranih aplikacijskih modula za HVAC kontrole koji omogućuju optimalnu kontrolu za dosezanje željenoga komforta omogućavajući učinkovitu potršnju energije.

Više informacija o proizvodu.

 

Honeywell – programska oprema

 

SymmetrE

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_m6952fe3bSistemska programska oprema SymmetrE je namijenjena grafičkom nadzoru i vođenju sustava u zgradama. SymmetrE omogućava brzu i jednostavnu integraciju upravljačkih uređaja Honeywell sa već pripremljenim grafičkim elementima za vizualizaciju i upravljanje HVAC sustava.

Programska oprema omogućuje sve standardne funkcije, koje se koriste u automatizaciji zgrada, kao SMS alarmiranje, rad po zadanom rasporedu, arhiviranje i grafički pregled arhiviranih podataka, te daljinski nadzor preko Internet mreže, što osigurava jednostavnu i cjenovno prihvatljivo rješenje za vođenje zgrade.

Integracija sustava drugih proizvođača moguća je pomoću uporabe standardnih komunikacijskih protokola sa područja automatizacije zgrada – Lonworks, BACnet, Modbus te OPC Client driver-a.

Više informacija o proizvodu.

Enterprise Building Integrator (EBI)

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_m2571a2e0Sistemska programska oprema Honeywell EBI (Enterprise Buildings Integrator) je koncipirana je kao posve integrirani sustav, koji pokriva sve vitalne funkcije upravljanja zgradom.

Sustav je sastavljen od više programskih modula, koji omogućavaju potpunu integraciju svih podsustava poslovnog objekta u jedinstven korisnički sustav, što omogućava učinkovito međusobno povezivanje pojedinih podsustava, te konfiguriranje inteligentnih algoritama upravljanja poslovne zgrade:

 • EBI Building Manager – osnovni modul za nadzor i vođenje strojarskog sustava i elektroenergetike
 • EBI Security Manager – modul za integraciju sistema tehničkog osiguranja (sustav kontrole pristupa i protuprovalna centrala)
 • BI Digital Video Manager –modul za integraciju videonadzornog sustava
 • BI Life Safety Manager –modul za integraciju protipožarnog sustava
 • BI Energy Manager –modul za nadzor i optimizaciju potrošnje energije u zgradama

Više informacija o proizvodu.

Honeywell – senzorika i izvršni elementi

Honeywell_teksti_za_Web_stran - verzija1_html_m3224aac2

Sa programom senzorike i izvršnih elemenata Honeywell zaokružuje cjelovitost svoje ponude na području automatizacije zgrada. Prodajni program sadrži sve potrebne periferne elemente automatske regulacije, koji su potrebni kod upravljanja HVAC sustavima:

 • regulacijski ventili sa elektromotornim pogonima, te pogoni žaluzina,
 • aktivni i pasivni osjetnici – temperature, tlaka, vlage, CO2, …
 • zaštitne sklopke i elementi;

Više informacija o proizvodu.

NOVOSTI

Datum: 04.01.2017

Poduzeće GE Digital izdalo je četvrtu generaciju HMI/SCADAsustava (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Opširnije

ZAŠTO VJERUJEMO METRONIKU

U 25 godina smo uspješno završili preko 1000 projekata u automatizaciji i proizvodnji informacijskih sustava.

Metronikove projektne ekipe sadrže više od 70 inženjerskih stručnjaka za automatizaciju i informacijske sustave.

Pomogli smo mnogim korisnicima u industriji da smanje potrošnju i povećaju djelotvornost izvođenja svoje proizvodnje.